Kispesti séta

Itthon vagy külföldön, a legjobb dolog titkos helyeket felfedezni. Kicsi kávézók, eldugott éttermek, házak belső kertjei, hotelek medencéi a tetőn. Ezek miatt érdemes blogokat olvasni, átlapozni a pesterzsébeti helyi lapot. Kispest, Kőbánya és Erzsébet is tele van ilyen helyekkel.

Szombaton például egy közösségi kertet és egy helytörténeti múzeumot találtunk. Előbbire véletlenül bukkantunk, miközben az utóbbi bejáratát kerestük elszántan. Mikor zárva találtuk a kiállítást, még mindig ott volt nekünk a kert vigaszdíjnak:) Megcsodáltuk a magas ágyásokat, a pici, friss salátákat; a kiállításra pedig visszamentünk a következő hétvégén. Hogy el tudjátok képzelni a környezetet: lakótelepen egy iskola eldugott melléképületében kapott helyet a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény, Csipkerózsika növényekkel benőtt, látogatók által bizonyára ritkán nyitogatott kapuján becsengettünk és immár bebocsáttattunk.
Érdemes volt kitartónak lennünk, kicsi de nagyszerű porcelán nippgyűjteményt találtunk! Mindenkinek ajánlom, Június 14-ig még nyitva vannak.
És innentől beszéljenek a képek…
Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Facebook