Olasz ház a Dunakanyarban

A megkeresés így szólt:

“van egy öreg, lehet a patinás jobb szó rá, házunk a Dunakanyarban. Olasz mesterek építették száz éve. Szeretnénk a mediterrán érzést, hangulatot viszontlátni a felújított konyhában is…”

Megkaptam hozzá a fotókat a falicsempéről és a padlóburkolatról, képeket a konyhabútorról. Rusztikus, a terrakotta különböző árnyalatait mutató kerámia burkoló anyagok, különleges, de nem hivalkodó dekorcsempével megadták az alapot a bútorfogantyúk és gombok tervezéséhez. A konyhabútor sötétbarna színű.

A kialakult munkakapcsolat rendkívül inspiráló volt. Jöttek-mentek a skiccek, tervek közöttünk. A dekorcsempékből kiindulva két irány adta magát: tulipános és francia liliomos. Az előbbivel kezdtem a tervezést de hamar kiderült hogy nehéz ezzel a motivummal nem népies darabokat rajzolni. A vágyott cél pedig nem ez volt! Maradt tehet a liliom ahol már Gabi (a megrendelő) is beszállt a saját rajzaival… Innen már, mondhatni, egyenes út vezetett a végeredményhez. Sajnos még nem kaptam fotókat a felszerelt kerámiákról de biztos vagyok benne, hogy gyönyörűen illeszkednek a környezetbe, és feltették az i-re a pontot!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nincs még hozzászólás

Szóljon hozzá Ön is!

Facebook